19195Danimarkalı ithalatçılar, Türk konfeksiyon ürünlerini ithal etmek için İstanbul ve İzmir'de B2B toplantıları gerçekleştirdi. Danimarka'dan gelen 9 ithalatçı firma, İstanbul'da 35, İzmir'de 33 Türk konfeksiyon ihracatçısıyla 'Alım Heyeti'nde buluştu. Buna ek olarak Danimarka Başkonsolosluğu sektörde sürdürülebilirlik alanında fiziksel çalışmalara başladı.

Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, Danimarka Ticaret Odası, Danimarka Moda ve Tekstil Birliği, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği iş birliğinde düzenlenen 'Alım Heyeti' programına katılan Danimarkalı konfeksiyon tedarikçileri Türk konfeksiyon ihracatçısı firmalarla her iki şehirde ilk gün 100'den fazla ikili iş görüşmesi yaparken, ikinci gün firmaların üretim tesislerini ziyaret etti.

 

Açılış konuşmalarını İstanbul Hazırgiyim İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe ve Danimarka Büyükelçisi Danny Annan’ın yaptığı Türkiye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Danimarka Alım Heyeti ikili görüşmeleri Istanbul’da 103 farklı görüşme ile tamamladı.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KALİTELİ ÜRÜNLERİ BULUYORUZ'

İzmir program açılışında konuşan Danimarka İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe, Danimarkalı firmaların Türk moda endüstrisiyle ticaretini artırmasını Danimarka Hükümetinin desteklediğini, özellikle Covid-19 sürecinde çoğu firmanın karşı karşıya kaldığı tedarik zinciri sorunu nedeniyle yakın coğrafyadan tedarik konusunun ön planda olduğunu belirtip, Türkiye'de aradıkları sürdürülebilir ve kaliteli ürünü bulduklarını, iş birliğinin devamı için benzer organizasyonun en kısa zamanda tekrarlanması gerektiğini vurguladı.

Türk hazırgiyim sektörünün 2021 yılının Ocak-Ekim döneminde 16,7 milyar dolarlık ihracat performansı gerçekleştirdiğini söyleyen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, bu ihracata Egeli hazırgiyim ihracatçıları olarak 1,3 milyar dolarlık katkı sağladıklarını, 2021 yılı sonu için ortaya koydukları 1,5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için alım gücü yüksek İskandinav pazarına yoğunlaştıklarını dile getirdi.

Etkinlikten görüntülere ulaşabileceğiniz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

 

DANİMARKA BAŞKONSOLOSLUĞU TEKSTİLDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ DESTEKLİYOR

Tekstil sektöründe yeşil dönüşümü AB Yeşil Mutabakat yönünde destekleyen Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de üretim yapan Danimarkalı tekstil şirketi United Textile Group (UTG) üretim tesislerini bir pilot alan olarak belirledi.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından Istanbul Ticaret Ataşeliği ile işbirliği içinde görevlendirilen Danish Energy Management (DEM), yaklaşık 400 çalışanı olan bir endüstriyel tekstil şirketi UTG Canicas için Danimarka teknolojisine dayalı enerji tasarrufu potansiyelinin ayrıntılı bir haritasını çıkaracaktır.

Dem proje dahilinde, Türkiye pazarında kullanım için halihazırda onaylanmış Danimarka teknolojisi ve dahil edilmesi gereken diğer yeşil teknolojilerin, sürdürülebilir tekstil üretiminde kullanım potansiyelini araştıracaktır. Çalışma, sürdürülebilir Danimarka çözümlerinin uygulanması için bir platform sağlayacak ve Türk üreticilere yeşil geçiş teknolojilerine yatırım yapmaları için önemli bir örnek teşkil edecektir.